Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


profi trükkök

profi trökkök

Hátraszaltó

Igazából ez egy egyszerű trükk, ami inkább látványos mint nehéz. Persze az alapok elsajátítása nélkül nem érdemes nekivágni a gyakorlásnak. Elosször mindenképp szivacsgödörbe vagy vízbe kell gyakorolni a mozdulatot. A legfontossabb a gyakorlásnál, hogy a forgást a fejeddel indítod el és irányítod. Miután az íven a fejeddel megkezded a trükköt (ehhez kell a legtöbb bátorság, végül is magad mögé nézel) a testsúlyodat hátra dobod, mint ha manual-ra akarnád kihúzni a bicót. Attól függ a forgás gyorsasága, hogy mennyire energikusan húzod el. Ezután a kormányt kell magadra húznod és ha minden jól ment akkor fejjel lefelé vagy a levegoben. A forgást végig a fejeddel irányítod. Addig húzod a fejed amíg az érkezési pontot nem látod. Nem izomból kell csinálni a trükköt, hanem az ívet és a fejmozgást kell kihasználni. Merni kell gyorsabban nekimenni mint más trükknél, mert a sebesség is hozzájárul a mozdulatsor végrehajtásához. Eleinte nem tudod irányítani a bicót, sot azt sem tudod hol vagy! Addig kell gyakorolni szivacsgödörbe, amíg tudod pontosan, hogy mi történik a levegobe és kontrolálni tudod a forgást! Ha szivacsba minden jól megy, akkor el lehet kezdeni a gyakorlást asztalos ugratón, aztán ívbe, majd a duplákon.

2637.jpg

drift

1. menj közepes sebességel.

2. dőlj rá a kormányra.

3. finoman húzd az első féket hogya bringa hátulja 1mm-5mm magaságba emeld.

4. tekerj ahogy tudsz

5. fordítsd el a kormányt amerre driftelni akarsz. 6. 3mp-enként érintsd a talajhoz a kereket. a gumid füstölni fog.

(jótanács:dúdold a tokio drift dallamát.garantált a röhögés)

Lépcsőzés

Ez nem nehéz trükk, csak menj egy lépcső tetejére, és lépcsőfokonként ugrass oldal irányba. De lehet felváltva kerékkel, tehát első kerék léjebb 1 szintel, aztán utána a hátsó. Eleinte síma betonon tanuld meg, mert nagy esés is lehet belőle

Titanic

A trükk szinte nem is igényel technikai felkészültséget, tehát nagyon egyszerű. Halkadj lassú tempóban majd helyezd a pedálon a lábad úgy, hogy egyenesen legyen a két pedál (az egyik az első kerék felé, a másik a hátsó kerék felé nézzen). Most dől előre egészen a kormányig. Ha ez megvan engedd el a kormányt és tárd ki a két karod. Tipp: ha tudod, dúdold a Titanic című film dallamát, így garantált lesz a röhögés. :)

Vázon állás

Védőfelszerelés ajánlott!!! Nah az a lényeg hogy naon jól tuggy egyensúlyozni mert nagyot is eshetsz... Mész közepes sebességgel majd a bal lábaddal rálépsz a vázra ha ez oké akkor a jobb lábaddal is rálépsz és guggolsz na ha most jó egyensúlyban vagy akkor fokozatosan fölállhatsz majd ha már nagyon megy akkor akár a bal/jobb kezedde el is engedheted a kormányt... Elég látványos és nehéz is.

x-up

Közepesen nehéz trükk. Ugrás közben lehet ezt csinálni. Tehát: levegőben el kell fordítanod a kormányt 180 fokot jobbra vagy balra

 

Nofoot nose manual

Kell hozzá egy viszonylag jó fék (első) és egy kis egyensúlyérzék is! Mész közepes tempóban picit előre dőlve a lábad félig a pedálon a sarkad pedig beakasztva a hátsó villába méghozzá így: a jobb oldalon a hátsó villa aljába a sarkadat beakasztod félig pedig a pedálon hagyod (bocs de nem tudom jobban elmagyarázni.amúgy nem létfontosságú de ha gyakorlod jól jön) hirtelen behúzod az első féket a a hátsó kereket megemeled (na most kell a lábaddal rásigitení a hátsó villánál mert így tudod azzal is húzni a fenekedhez :) ) és amint a nyereg elérte a fenekedet abban a pillanatban leemeled a lábaidat a pedálról előre tolod az első kerékhez és ráülsz a nyeregre még mindíg húzod a féket ebben a pózban ! majd mikor már nem bírod visszarakod a lábaidat a pedálra felálsz és elengeded a féket! Na ennyi lenne gykorlojátok sokat csiszoljátok a trükköt! Védőfelszerelést használjatok

Wallride

A falon menés.

Elég látványos trükk. Keress egy hosszú de sima felületű falat. Közepes tempóban körübelül 60 fokban a faltol menj neki. Amikor ugy érzed hogy nem tudsz közelebb menni akkor gyorsan ugorj és csinálj egy tabletoppo(mind a két kereked legyen a falon).Probálj menni vele. Sok sikert és gyakorold sokat!

Hops

Inkább triálos trükk, de ha pár másodpercig egy helyben kell állnod lábletétel nélkül, nem árt megtanulnod. Az első és a hátsókereket kell egyszerre a levegőbe elmelned. Az első már valószínűleg megy. A hátsót az elsőhöz képest minimális fáziskéséssel kell megindítanod méghozzá úgy, hogy a hátul lévő pedálon lévő talpaddal hátra/fölfelé irányuló nyomást végzel. Először próbáld meg az első kerék felemelése nélkül, majd amikor már megy, akkor azzal együtt. Ha ez már megy finomíthatsz rajta azzal, hogy az ugrások magasságát 1-2 centisre veszed és gyors egymásutánban ismételgeted. Ha a súlypontod megdól valamelyik irányba, a pattogás közben próbáld mindig magad "alá" hélyezni a bicajt.

Fakie

Először közepes sebességgel nekimész a dombnak,felgurulsz és hátrahajolsz,és elkezded lassan visszatekerni a pedált. Amikor leértél akkor próbálj megfordulni. Megfordulás:ellentétesen kell irányítani! Aztán,ha sikerül,bele szűrhetsz:bunny hopp-ot vagy nyuszit stb.

 

Peg Null kéz

Ez egy igazán könnyű trükk: - Mész kezdésnek lassú tempóval (Ha jól megy akkor gyorsíthatsz) -Rá ársz a hátsó Pegre. -A Lábaddal rádölsz az ülésre. -elengeded a kormány. - És egyensúlyozol :P Lehett hogy nincs ilyen trükk és ha van is lehett hogy nem ez a neve :P1 leg & 1 hand
 

ez egy nagyon egyszerű trükk.Jobbra és balra egyaránt meglehet csinálni, de én most a jobb oldalit írom le.először is menj közepes sebességgel, állj fel és kicsit döntsd balra a bringát. Fogd meg a bal kezeddel az ülést,a jobbal pedig a kormányt. a bal lábad emeld át a váz fölött, és engedd le valahova kényelmesen a jobb lábad mellé, majd a bal kezeddel is engedd el az ülést. Így gurulj, amíg a lendület engedi. Amikor már lelassultál, fogd meg mind2 kezeddel a kormányt, rakd vissza mind2 lábad a pedálokra, és hajts tovább.Ezt lehet sokféleképpen variálni.pl:1.amikor a bal lábad átraktad a vázon, az ülést ne engedd el, hanem próbáld meg minél jobban balra dönteni a bicót.2.amikor a lábad átraktad, a bal kezeddel is fogd meg a kormányt és próbáld oldalról felemelni az első kereket 1 padkára vagy 1 ilyen magas valamire.

 

1. kerék felemelés

Menj lassan,dőlj hátra és rugózz a lábaddal azután kapd fel a kormányt. Gyakorold a járdaszétnyílásoknál vagy a padkáknál. Át lehet menni bunny-ba ha előre dőlsz.1.peges grind Ez egy eleg konnyu trukk:Kiszemelsz magadnak egy padot vagy akarmit.Kozel mesz hozza es mintha manualozni akarsz felkapod az elsot, kicsit hatradolsz es a bico elejet a pad fele nyomod, rateszed az elso pegedet a pad szelere most mar csak egyensulyozni kell.Ha leakarsz szalni egyszeruen lerantod rola s kesz.Jo gyakorlast es sok szerencset

180 Nosepick

Nem valami nehéztrükk

1.Menjél közepes tempóval de ne gyorsan!

2.Az első kereket fordicsd be mert kül a váz nemtud majd a lábadtól fordulni

3.lépjél be és a másik láboddal pedig toljár rajta amekkorát tucc és már megis van

4.Ha leakarod fékizni akkor annyi a lényeg hogy kiveszed gyorsan a lábad akár a hátsó kerék leérkezése előtt vagy után és hátradölsz megvan a lendület onnan meg már egy sima féki ha gyorsabban mész több lendületet kapsz a fékizésnél sok sikert.

 

180 bunny hop 

180 Ez a trükk jó szórakozást nyújt, bár kicsit nehezebb, mint a Bunny Hop, de azért érdemes ezt is gyakorolni. 1. Emeld fel az első kereket, és tartsd meg(manual) 2. Húzd fel a hátsó kereket. 3. Fordítsd ki a bringát 180 fokos szögben. (180) Ha ezt már tudod, akkor érdemes még többet gyakorolnod és a trükköt minél jobban tudnod.

 

180 Rollback 

Először is tudnod kell, hogyan gurulj hátrafelé a biciklivel (eltér a hátrafelé tekeréstől). Másodszor is tudnod kell, hogy kell megfordulni 180 fokot az első keréken (rock walk). Gurulj közepes sebességgel haladva, mindkét láb a pedálon. Húzd be az első féket és fordítsd el a bringát 180 fokig. Ha megakarod tartani a sebességed, a 180 fok megtétele után engedd ki a féket. Hamarosan a bringa arccal hátrafelé gurul, engedd ki az első féket (ha szükséges) és ülj rá az ülésre. Ahelyett, hogy hátrafelé tekernél, kapcsold ki a freecoastert és máris hátrafelé fogsz gurulni. Ha elég lassan mész, be tudod húzni mindkét féket, így a bringa megáll, engedd ki és taposs a pedálra. A nehezebb része a trükknek amikor megpróbálsz hátrafelé gurulni. Általában napok, hetek vagy hónapokig tart megtanulni. Ha már jól megy, lehet nehezíteni. Tanulhatod egy kézzel vagy láb nélkül. Más besszállás a ROLLBACK-be: Rollback közben állhatsz a kilépőkön is. Be lehet még jutni 180 bunny hop-ból rollback-be vagy squeakers-ből rollback-be. Csinálhatsz endo-ból rollback-et egy kis dombon, ami egy kis sebességet ad. A 180 fokos fordulat valamennyi gyorsulást ad, amikor a bicikli körbe ér és elindul hátrafelé.

180° 180.jpg

1.)menj neki az ugratónak vagy negyedívnek vagy akárminek csak dobjon meg! 2.)ívesen kanyarodj rá. 3.)amikor a tetejére értél akkor amerra forogsz(én jobbra) jó erősen huzd/"tépd" meg a kormány és az egész testeddel forogj abba az irányba amerre huztad a kormányt,majd ha érzed hogy kifordultál huzd fel a hátsó kereket és azt is próbáld kicsit kilökni. először próbálgasd a 90-fokot. én is kezdetben azt gyakoroltam és ráéreztem hogy hogy kell kihuzni a hátsót és az első kereket. vagy síik területen próbáld a hátsó kereket kifordítani 90 fokba ha még csak gyakorolod.

 

1st wheele balance and touch wall

nagyon egyszerü közepes tempoban a fal elöt kb 20-50cm jobb lábadat a villa és a kerék közé nyomod egy hirtelen mozdulatal.ezáltal a bmx feneke megemelkedik a fal elött és amikor egyensúlyabn vagy megérinted a falat.lábadat egy apró mozdulatal kivezsed eközben egyet hajtasz hátra visza teszed a földre a bmx fenekét és elhjtasz.ha tul nagy lendületel csinálod akkor köünyen lehet hogy lefejeled a falat ezért egy párszor gyakorold csak sima terepen a megemelést.

 

360 Tailwhips.cranmer.twhip.ttap.deckdancecombo.jpg

Ez a 360 vázpörgetés. A vázpörgetés már levan írva ezért azt nem részletezném.De a 360 fokot úgy kell végre hajtaní hogy amikor a vázad kezded el kirúngni akkor a 360 fokot is elkezded kifelé csavarni magadból ha megy a 360 bunny hop akkor ez biztos nem okoz problémat.A videón triplán adja be a vázpörit de azért a trükk lényege látszik. Tömören ennyi. Jó gyakorlást

 

360 bunny hop

ugy kell nekiállni mint a 180-hoz, de próbáld meg magasabbra kihúzni az első kereket , így magasabbra ugrasz. a második 180 fokot úgy próbáld kihúzni hogy amikor megvan a 180 a fejedet és vele együtt a testedet is befordítod a forgás irányába.ha mindent jól csináltál akkor elviekben kiforgod a 360-at. a videón látható hogyha nem tudod teljesen kiforogni a 360-at akkor olyan 270 után tedd le a hátsó kereket és a lendülettel kitudod pörögni a maradékot

 

360 padkáról

közepes temóval hajts neki egy magasab 20-30 centis padkának, onnan rock walk-olj le a róla. most a hátsó kerekeden állsz pattogj és több pattanásból hozz ki 180 fokot és kész. tulajdonképpen nem nagy dolog viszint látványos és sokat ell gyakorolni... hajrá!

 

360 tailtap

Ezt a trükköt nem nehéz megtanulni egy hét alatt szépen be lehet húzni... Nah szóval:mész egy közepes tempóval és 180nál többet forgassz és egy kicsit a súlypontod a hátsó kerekedre teszed de úgy hogy a hátsó kerékre érkezz és akko pedálokra "rátaposol" és így elvilegben ki kéne adni a 360at...ha ez megy lehet fokozni 540,720.. Sok sikert és jó gyakorlást

 

Rock walk 180 Fokos fordulat

Egy szuper gyakorlat, amely több részből áll. Kezdjük az "igazi" ismertetésébel. Mi látható? Jön egy fickó veled szemben a BMX-en. Tesz valami furcsa, nyakatekertnek tűnő, ámde könnyed mozdulatot, és abban a pillanatban már csak a hátát látod. Az ellenkező irányba tart! Hogy csinálta? Közepes sebességgel, félig felegyenesedett helyzetben haladva húzd be az első féket és előredőléssel tehermentesítsd a hátsó kereket, ami által az megemelkedik! Ebben a helyzetben (pedálok vízszintes síkban) megcsavarod a tested úgy, hogy a BMX 180 fokos fordulatot tesz az első kerék körül. A testsúly a kezeken van fordulat közben, "mintegy" támaszkodsz a kormányon. Amint a 180 fok megvan, kiengeded a féket és máris taposhatod a pedált! Leírva nagyon egyszerű, nem? A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy az első időben az a 180 fok csak 40-45 fokig sikerül. A mozgás összetett, ne ess kétségbe és ne hagyd abba! A 90 fok elérése és biztos kivitelezése mérföldkő lesz a fejlődésedben. Rengeteg gyakorlás után tudsz majd "átjutni" ezen az akadályon, de utána érezni fogod a mozgást. A rock walknál sokkal nehezebb a "bátyja", a teljes fordulat.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Amoxicillin And Vitamin EllAquarf

(EllfuSe, 2019.09.20 23:37)

90 Tablets Generic Propecia <a href=http://ausgsm.com></a> Keflex Mayo Nebenwirkungen Viagra 100mg

http://bmx-spanok.hupont.hu/

(valentin, 2012.12.09 19:38)

ez nem valami jó oldal az enyém is ilyen csak jobb a hibák:
1:az írások hibásak
2:csak bemásoltad egy oldalról a trükköket pl:http://bmx.trukkok.hu/
3:és a cím ,hogy profi trükkök nem is igaz az a lényeg ,hogy másoknak segíts trükköket tanulni nem ,hogy növeld azt a 200 km magas egódat

 

 

Képgaléria


Utolsó képArchívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 30387
Hónap: 378
Nap: 10